Dodaj lokal do ulubionych i wysyłaj zapytania do wielu obiektów jednocześnie!
Tę funkcję znajdziesz w sekcji Moje Evenly.
Co różni Pinsę od zwykłej Pizzy…? Wszystko!
Pinsa powstaje z zupełnie innych produktów, w zupełnie innym procesie produkcyjnym. Na pierwszym etapie ciasto wyrasta ok. 72 godzin. Ciasto zawiera mniej oliwy niż tradycyjna pizza za to więcej wody. Dzięki temu otrzymujemy produkt o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, małej ilości kalorii, a przede wszystkim lekkostrawny. Tak wyrośnięte ciasto poddajemy wstępnej obróbce w piecu i dopiero potem nakładamy wybrane świeże składniki.
Pinsa zawiera mieszankę trzech rodzajów mąki:
– sojowej, która sprawia że produkt Pinsa jest chrupki i kruchy
– ryżowej dzięki której ciasto zatrzymuje więcej wody w fazie pieczenia i pozwala nam uzyskać produkt chrupki z zewnątrz, a mięki w środku
– pszennej, która jest niezbędna w procesie naturalnego wyrastania ciasta jednak użytej w śladowych ilościach
Dodatkowo w cieście możemy odnaleźć zakwas chlebowy, który podnosi walory smakowe nadające ciastu naturalny smak dawnego chleba.
Pinsa to produkt lekkostrawny, mało kaloryczny bardzo smaczny.
Niedziela: 12:00 - 21:00
Poniedziałek: 12:00 - 21:00
Wtorek: 12:00 - 21:00
Środa: 12:00 - 21:00
Czwartek: 12:00 - 21:00
Piątek: 12:00 - 21:00
Sobota: 12:00 - 21:00
Aby móc dodawać recenzje, musisz być zalogowanym użytkownikiem.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Polityki Cookies
W pełni respektujemy i szanujemy prawo do prywatności i ochrony danych osobowych odwiedzających nasz serwis internetowy. Niniejszy dokument określa zasady gromadzenia oraz postępowania z informacjami uzyskiwanymi w czasie realizacji usług.